divendres, 19 de febrer del 2016

ELS NOUS RACONETS

Hola!
Tenim nova proposta d'activitat per a treballar en els racons durant aquestes dues setmanes.

Al raconet de matemàtiques, estem jugant a ordenar la sèrie numèrica del 0 al 9 i del 9 al 0. 
Estem treballant amb aquest palmito que ens encanta,


 

amb aquesta sèrie amb els nostres amics els Minions,

 
 
 
i sobre tot ens encanten aquestes petjades. Ens divertim moltíssim posant-les en terra i després d'ordenar els números, saltant i comptant cap endavant i cap darrere. 



 
Al raconet de l'ordinador, el joc del Senyor Potato segueix sent el que més agrada a tots.
 


 
Al raconet de l'art tenim dues propostes. Estem decorant coets amb rotllos de cartró i paper de seda, i un dibuix lliure amb les ceres blanes. 

Al raconet de la motricitat fina, estem aprofitant per practicar la grafia dels nombres del 0 al 4, amb pintura, gomets i el llapis.



I també hem tingut temps per jugar lliurement a altres raconets.




Fins aviat,

Loles Huet Adrover.

dijous, 18 de febrer del 2016

EL TELESCOPI D'EDUARDO

Hola!

Seguim amb el projecte dels planetes i el nostre company Eduardo ha portat a classe un telescopi. Ell solet l'ha muntat i ens ha explicat com funciona.
A pesar de la lluminositat de la nostra aula, tots els xiquets han volgut passar per l'experiència de mirar a través del telescopi. La majoria deien que no es veia res, però us sorprendrieu de la imaginació que tenen, i de les coses que diuen alguns xiquets que han vist. Jejeje!
 
 
Fins aviat,
 
Loles Huet Adrover.

dimecres, 17 de febrer del 2016

URÀ I NEPTÚ

Hola!
I per fi arribem als planetes més llunyans del Sistema Solar. Hem aprés coses increíbles! Ja sabíem que estaven fets de gas i gel però hem aprés moltes més curiositats.
Urà té l'eix de rotació tan inclinat que gira sobre si mateix quasi tombat, com si fos una croqueta i el seu color blau es deu a un gas que s'anomena metà.
Hem vist aquest vídeo que ens conta estes i moltes altres curiositats més.


I també hem vist altre vídeo sobre Neptú. Hem descobert que té vents de més de 2000 km/hora i que la seua temperatura mitja és de -221º. No sabem exactament quina temperatura és però si que no hi podriem viure.

 

EL CAMBRER V I LA SENYORA Z

Hola!
Aquestes setmanes hem conegut nous personatges de la Terra de les Lletres. El primer és el cambrer V, que és el germà de la presumida B.
 

Al ser germans parlen molt paregut, tant que de vegades ens costa molt distingir-los. Fins i tot el senyor Estudiós es confon i decideix estudiar quines paraules pot escriure amb la b i quines amb el seu germà v.

També hem conegut a la Senyora Z. És l'encarregada de cuidar a i traure a passejar a la princesa I, a la princesa O i al príncep E. El que passa és que el príncep E i la princesa I són fan moltes maleses i la Senyora Z s'ha queixat als reis. El més greu va passar quan els va acompanyar al circ i el príncep E i la princesa I van molestar a tots els animals, especialment a l'elefant, que els va acabar enviant a un estanc ple d'ànecs. 


 
La Senyora Z els va perdonar però des d'aquell dia va decidir que sempre acompanyaria als reis i a la princesa O, què era molt tranquil·la, i sols de tant en tant, a el príncep E i a la princesa I.

Fins aviat, 

Loles Huet Adrover.

dijous, 11 de febrer del 2016

ANEM A SUMAR

Hola!
Aquestes dues setmanes hem estat practicant sumes manipulant objectes. Ens hem divertit molt amb l'arbre de les sumes. La idea és de www.imageneseducativas.com i ens ha encantat.


També hem sumat comptant les boletes de l'àbac.


I ens hem divertit muntant un puzle.




A més, als jocs de taula tenim a l'abast un llibre de les sumes amb el que podem seguir practicant quan acabem la nostra feineta. 



A més de sumar, també hem treballat coses que fem de dia i coses que fem de nit.




Ens divertim molt i al mateix temps aprenem!

Fins aviat, 

Loles Huet Adrover.

dimarts, 2 de febrer del 2016

LA PRESUMIDA B

Hola!
Aquesta setmana hem conegut un nou personatge de la Terra de les Lletres. Es tracta de la "Presumida B". Sempre, sempre porta a la mà una bossa a conjunt amb la roba que porta, així com unes sabates de taló altíssimes, fins i tot per a fer esport.

Un dia, va eixir a navegar, i com no, portava les seues sabates de taló. De sobte, va començar una tempesta i les fortes ones van fer-se més i més altes. La seua barca es movia amb les ones i com que ella anava amb les sabates de taló, li costava mantindre l'equilibri i caia a terra una i altra vegada. Va veure un vaixell gran i va demanar auxili. Però quan estaven a punt de rescatar-la, va caure a la mar i es va mullar tota.

Afortunadament la van rescatar i tot va quedar en un esglai. El seu germà la va reganyar i des d'aquell dia va prometre que quan faria esport, es posaria les sabatilles i deixaria els talons per a altres ocasions.




Fins aviat!

Loles Huet Adrover.

JÚPITER

Hola!
Avuí hem estat parlant de Júpiter i hem descobert coses fascinants. És el planeta més gran del Sistema Solar i fins i tot, cabrien dins d'ell la resta de planetes.

En aquestes imatges podem veure la mesura de la Terra respecte a Júpiter.



Està compost de gas i la seua atmosfera està en contínues tempestes, vents huracanats i remolins i rajos. De fet la seua famosa gran "Taca Roja", no és més que una gran tempesta que rugix des de fa 300 anys. 




Ens ha sorprès conèixer que té 64 llunes. Les més famoses són Europa, Ganímedes, Io i Calisto, com l'oncle de Silvia, que ella mateixa ens ha contat molt contenta.



Per últim, hem pogut veure aquest vídeo:


Fins aviat,

Loles Huet Adrover